اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

هنری کیسینجر،‌ وزیر خارجه و دیپلمات سابق آمریکا، با اشاره به مشکلات موجود در توافق هسته‌ای و عدم پایان تهدید ایران گفت برجام منجر به گسترش سلاح اتمی در کل منطقه خاورمیانه می‌شود. کیسینجر در گفت‌وگویی ویدیویی در ارتباط با ایران گفت:‌ «پیش از روی کار آمدن رژیم فعلی، ناسازگاری میان آمریکا و ایران وجود نداشت و چون حکومت منافع ملی را دنبال می‌کرد رابطه خوبی بین ایران با اسرائیل و آمریکا برقرار بود.»او در گفت‌و‌گو با دنیس راس، دیپلمات پیشین آمریکا و مدیر موسسه «سیاست‌گذاری ملت یهود»،‌ سیاست جمهوری اسلامی را تلفیقی از «سلطه‌گرایی سنتی» و «اسلام‌گرایی افراطی» خواند.

کیسینجر گفت: «خطر بنیادی که رژیم ایران در حال حاضر دارد تولید سلاح هسته‌ای است و مالکیت سلاح هسته‌ای توسط ایران با یک خاورمیانه باثبات در تقابل قرار دارد.»

او دستیابی ایران به سلاح اتمی را خطری برای اسرائیل و آمریکا دانست.

کیسینجر در ارتباط با مذاکره با جمهوری اسلامی آن را مشروط به تغییر رفتار و پایان دادن تهران به سیاست سلطه‌گرایی و اسلام‌ افراطی دانست و افزود «به نظر نمی‌رسد» ایران بتواند تغییر این سیاست و پایان تهدیدش را ممکن بداند.

این دیپلمات باسابقه آمریکایی امکان «مذاکره با ایران» را رد نکرد، اما اشاره کرد: «نباید خودمان را گول بزنیم. قبلا هم نوشتم و معتقد نیستم ذات توافق قبلی [برجام]، با محدودیت زمانی و کلی عبارات قابل فرار به چیزی جز گسترش سلاح‌های اتمی در کل خاورمیانه منجر شود.»

او به «شروع تنش پنهان» در پی برجام اشاره کرد و گفت: «اسرائیل و کشورهای دیگر منطقه حاشیه امن بقایی که آمریکا دارد را ندارند و نمی‌توانند متحمل یک اشتباه شوند؛ چرا که فقط فرصت برای یک بار اشتباه دارند.»

کیسینجر همچنین افزود: «تصور می‌کنم که چرا نباید یک [کشور] دلیلی برای زیست صلح‌آمیز با ایران داشته باشد، مگر ترکیب ایدئولوژی و اسلحه که اکنون وجود دارد. این یک انتخاب است.»

باید مسیر فعلی را ادامه دهیم

وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در ارتباط با تغییر ائتلاف‌های منطقه‌ای و عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عرب گفت: «من فکر می‌کنم ما باید مسیری را که اکنون در آن قرار داریم ادامه دهیم چون کشورهای عرب به این نتیجه رسیده‌اند که منافع ملی‌شان بر ایدئولوژی اولویت دارد.»

او اشاره کرد که جوامع کشورهای عرب منطقه نمی‌توانند در شرایط تنش دائمی با بخشی از غرب و اسرائیل حفظ شوند، پس تصمیم گرفته‌اند که منافعی را دنبال کنند که توسعه پیدا کنند و در کنار هم قرار بگیرند.

کیسینجر در ارتباط با مساله فلسطین اشاره کرد که باید راه‌حل‌هایی که امکان انجام آن‌ها وجود دارد مورد توجه قرار گیرد و اگر تنها «اهداف مطلق» در نظر باشد، پیشرفتی رخ نخواهد داد.

او در ارتباط با جایگاه ایران در این زمینه گفت: «باید مراقب باشیم اگر اکنون ما به سمت سازش ایران حرکت کنیم تا از آنچه در این توافق‌ها به‌دست آمده است دست نکشیم، هدف خوبی داریم؛ این چیزی است که من به دولت در حال استقرار [بایدن] می‌گویم.»

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196880
Visit Today : 600
Visit Yesterday : 840