اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

بی بی سی: روزنامه‌ها و خبرنگاران اسرائیلی از تلاش‌های تازه دولت و ارتش اسرائیل با هدف آمادگی برای درگیری احتمالی و تضعیف برنامه هسته‌ای ایران، هم‌زمان با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا خبر داده‌اند. روزنامه پرتیراژ “اسرائیل هیوم” گزارش داده است که رئیس ستاد ارتش اسرائیل دستور تهیه طرحی برای مقابله با تهدیدهای ایران را به رکن دایره سوم ارتش اسرائیل -که با نام رکن ایران شناخته می‌شود- داده که به نوشته این روزنامه به اقدامات اخیر ایران از جمله سرعت بخشیدن به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی مربوط می‌شود.

باراک راوید، خبرنگار سایت اکسیوس هم در گزارشی از تلاش بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای تشکیل تیمی با هدف تاثیرگذاری بر سیاست‌های جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران خبر داده است.

روزنامه اسرائیلی هاآرتص هم حملات کم‌سابقه اسرائیل به مواضع متحدان ایران در سوریه را با تلاش ایران برای تجهیز نیروهای خود در مرز عراق و سوریه مرتبط دانسته و نوشته است که اسرائیل نگران است دولت آقای بایدن با بی‌توجهی به عراق زمینه را برای تقویت نیروهای ایرانی در این کشور فراهم کند.

طرح تضعیف برنامه هسته‌ای و مقابله با ایران

روزنامه اسرائیل هیوم (اسرائیل امروز) می‌گوید “رکن عملیات راهبردی دایره سوم” ارتش اسرائیل که عموما با عنوان رکن ایران شناخته می‌شود در حال تهیه طرحی با سه گزینه برای تضعیف تلاش‌های هسته‌ای ایران و در صورت لزوم مقابله با تهاجم احتمالی جمهوری اسلامی است که به زودی تقدیم دولت اسرائیل خواهد شد.

این روزنامه درباره منبع این خبر و گزینه‌های مورد بحث توضیحی نداده است اما نوشته افزودن میلیاردها شِکِل به بودجه دفاعی اسرائیل بخشی از این تلاش‌ها خواهد بود.

بنا بر این گزارش مقام‌های اطلاعاتی ارتش اسرائیل معتقدند که با توجه به اقدامات اخیر هسته‌ای ایران، “تهران می‌تواند در عرض یک سال تاسیسات تمام عیار هسته‌ای با اهداف نظامی راه‌اندازی کند.”

اسرائیل هیوم به نقل از بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل نوشت: “ایران در سال‌های اخیر در زمینه تحقیق و توسعه، هم در غنی‌سازی و هم قابلیت‌های تهاجمی، پیشرفت کرده و رژیمی بر آن حاکم است که به دنبال تسلیحات هسته‌ای است.” ایران همواره تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است.

به گزارش این روزنامه آقای گانتز گفته “روشن است که اسرائیل باید یک گزینه نظامی روی میز داشته باشد. چنین گزینه‌ای نیاز به منابع و بودجه دارد و من برای تحقق آن تلاش می‌کنم.”

برنامه‌های نتانیاهو برای تاثیرگذاری بر سیاست‌های بایدن

سایت اکسیوس در گزارشی از تلاش نخست وزیر اسرائیل برای تاثیرگذاری بر سیاست‌های دولت جو بایدن در قبال ایران خبر داده و نوشته است که آقای نتانیاهو در حال بررسی تعیین یک نماینده ویژه برای مذاکره با دولت آتی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران است.

باراک راوید، خبرنگار اسرائیلی، در این گزارش نوشته است که آقای نتانیاهو هم‌زمان در حال تشکیل تیمی داخلی با هدف تهیه یک استراتژی برای تاثیرگذاری بر سیاست‌های کابینه آقای بایدن است.

پیشتر هم گزارش شده بود که آقای نتانیاهو در نامه‌ای به وزیر دفاع اسرائیل خواهان کنترل کامل خود بر سیاست‌های مربوط به ایران شده بود، هر چند که بنی گانتز در پاسخ به این نامه گفته بود که این سیاست‌ها “مسئله شخصی” آقای نتانیاهو نیست.

نگرانی از تجهیز نظامی ایران در مرز عراق و سوریه

روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارشی دیگر به نگرانی‌های اسرائیل از سیاست‌های منطقه‌ای دولت جو بایدن اشاره کرده و حملات بی‌امان اسرائیل به خاک سوریه و مواضع متحدان ایران را از جمله نتایج آن دانسته است.

این روزنامه نوشته اسرائیل در عرض دو هفته چهار بار به سوریه حمله کرده و گفته است که حمله آخر “با توجه تعداد اهداف، فاصله آنها و شمار تلفاتی که به جا گذاشت، متفاوت بود.”

گزارش شده است که در حمله بامداد چهارشنبه به چندین منطقه در سوریه ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.

هاآرتص نوشته با وجود آن که مقام‌های اسرائیلی معمولا درباره این حملات سکوت می‌کنند اما منابعی در ارتش گفته‌اند که حمله اخیر به طور مشخص علیه استقرار نیروهای ایرانی در مرز سوریه با عراق و همین طور نگرانی از تنش‌های روز افزون منطقه در آستانه انتقال قدرت در آمریکا بوده است.

این روزنامه گزارش داده است که یک مقام اطلاعاتی اسرائیل در جلسه‌ای پشت درهای بسته گفته است که ایران در ارزیابی‌های خود به این نتیجه رسیده که استقرار نیروها در نزدیکی مرز اسرائیل با موانع زیادی روبرو است و به همین دلیل توجه خود را به غرب عراق و مرز سوریه معطوف کرده است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196864
Visit Today : 584
Visit Yesterday : 840