اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

در ادامه‌ی امیدواری‌ها در خصوص انجام گفتگوها بین ایران و امریکا و بازگشت احتمالی امریکا به برجام در صورت برداشتن تحریم‌ها، برخی از گمانه‌زنی‌ها حاکی از آغاز گفتگوهای غیر رسمی بین مقام‌های از کشور ایران و دولت جدید در ایالات متحده است که گزارش روزنامه‌ی فیگارو در خصوص آغاز مذاکرات بین دولت ایران و دولت جدید امریکا نیز به این گمانه‌زنی‌ها دامن زده است.
در همان حال محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه روز چهارشنبه در حاشیه جلسه‌ی دولت، با بیان این موضوع که تخت روانچی نماینده‌ی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، سه هفته در تهران بوده است، ادعای خبرنگار فیگارو در خصوص انجام مذاکرات بین تخت‌روانچی و مقام‌هایی از دولت بایدن را نادرست خوانده و گفته است وی به تازگی به نیویورک بازگشته و فعلا در قرنطینه‌ی بازگشت به سر می‌برد.
همچنین محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در کنفرانس ویدیویی با سایمون کاوونی وزیر امور خارجه ایرلند با اشاره به اینکه اروپایی‌ها به خوبی می‌دانند که تنها کشوری که در سه سال گذشته با رعایت مصالح مردم ایران و مصالح بین‌المللی برجام را حفظ کرده ایران بوده است، به عدم موفقیت اروپا در انجام اینستکس اشاره و تاکید کرد اروپایی‌ها حتی توان تامین منابع مالی برای اینستکس را هم نداشتند.
ظریف در ادامه ضمن تاکید بر اینکه اروپایی‌ها نمی‌توانند در پشت برخی ادعاها خودشان را پنهان کنند، امریکا، فرانسه و اروپا را کسانی دانست که منطقه خاورمیانه را به آتش کشیده‌اند و منطقه را به انبار باروت تبدیل کرده‌اند.
وی در ادامه با اشاره به شکست فشار حداکثری امریکا علیه ایران با بیان اینکه ملت ایران با مقاومت خود فشار را شکست داده‌اند، اظهار داشت این جمهوری اسلامی ایران و دیپلماسی جمهوری اسلامی بود که توانست با پشتوانه‌ی حمایت مردم امریکا را در مجامع بین‌المللی شکست دهد.
ظریف در ادامه با استناد به اظهارات علی خامنه‌ای در این خصوص که ایران برای بازگشت امریکا به برجام عجله‌ای ندارد، اظهار داشت اگر تحریم‌ها را برداشته شود و اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل کنند، جمهوری اسلامی ایران هم به تعهدات خود کاملا عمل خواهد کرد. وی افزود دولت جدید آمریکا باید نشان دهد که آیا می‌خواهد همان سیاست، فضاحت و سرافکندگی را در برابر دنیا داشته باشد یا می‌خواهد روش جدیدی را انتخاب کند.
ظریف در ادامه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران نه به دنبال باج گیری است و نه باج خواهد داد، اظهار داشت دولت جدید امریکا هم قرار نیست به کسی باج دهد. بلکه فقط کافی است که تعهدات خود را امضا کند. وی افزود امریکا تعهداتی دارد، و خساراتی به ملت ایران وارد کرده‌ و باید دید که آنها چقدر آمادگی دارند که به تعهدات خود عمل کنند.
ظریف همچنین درباره اظهارات روز گذشته آنتونی بلینکن در خصوص اینکه آمریکا به دنبال یک توافق مستحکم با ایران است،‌ به موضع جمهوری اسلامی در خصوص مسائل منطقه‌ای و موشکی اشاره کرد و اظهار داشت که از ابتدا مشخص بوده و توافق شده است که این موضوعات در برجام نبوده و نخواهد بود.
وی با بیان این موضوع که این موضوعات در برجام نبوده‌اند، به رفع محدودیت های تسلیحاتی و رفع محدودیت‌های موشکی تا ۸ سال اشاره کرد و اظهار داشت به این علت که این محدودیت‌ها در برجام نبوده و جمهوری اسلامی بر سر آنها مذاکره نمی‌کرده است، قرار شده تا این محدودیت‌‌ها پس از ۵ و ۸ سال برداشته شوند.
وی افزود به امریکایی‌ها و اروپایی‌ها گفته شده است که مشکل سلاح در منطقه به خاطر ایران نیست،‌ بلکه این امریکا و اروپا هستند که با فروش سلاح به منطقه، این منطقه را به انبار باروت تبدیل کرده‌اند.
ظریف از این کشورها خواست تا فروش سلاح به منطقه را متوقف سازند و بعد درباره‌ی برنامه‌ی موشکی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران صحبت کنند. وی در ادامه اظهار داشت البته بعید است که این دولت‌ها از فروش صد میلیارد دلار سلاح به منطقه دست بردارند.
وزارت خارجه ایران به گزارش رسانه های امریکایی تماس خود با دولت بایدن را اغاز کرده است و تکذیبهای ظریف صرفا برای آرام نگاهداشتن جریانات تندرو داخلی است که او را به مجلس احضار کرده اند . علاوه براین مذاکرات دوکشور با پیچیدگیهای فراوانی برای حل مسایل خود روبرو هستند

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197000
Visit Today : 720
Visit Yesterday : 840