اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

چاک شومر، رهبر اکثریت در مجلس سنای آمریکا گفته نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان روز دوشنبه (۲۵ ژانویه/ ۶ بهمن )، استیضاح دونالد ترامپ را به سنا تحویل می‌دهد. به این ترتیب این اقدام راه را برای شروع محاکمه رئیس جمهوری سابق آمریکا از روز سه‌شنبه آینده هموار می‌کند.

آقای شومر، روز جمعه، ۲۲ ژانویه، گفت این دادرسی کامل و عادلانه خواهد بود. او همزمان با ورود جو بایدن به کاخ‌سفید، و با تایید نتایج انتخابات دو سناتور ایالت جورجیا، ریاست مجلس سنا را از میچ مک کانل تحویل گرفت و به این ترتیب اکنون این دموکرات‌ها هستند که قادرند درباره چگونگی برگزاری جلسات محاکمه تصمیم‌گیری کنند هر چند آنها برای محکوم کردن آقای ترامپ نیاز به دست کم ۱۷ رای موافق سناتورهای جمهوری‌خواه دارند که به نظر بسیار دست نیافتنی است.

پیش‌تر به نقل از جمهوری‌خواهان در سنای آمریکا گفته شد که میچ مک کانل، رهبر جمهوری‌خواهان سنا از دموکرات‌ها خواسته که شروع دادرسی و جلسات محاکمه استیضاح دونالد ترامپ را تا ماه آینده میلادی (فوریه) به تاخیر بیندازند.

آنها گفته‌اند که این تاخیر به آقای ترامپ فرصت می‌دهد تا خود را برای دفاع آماده کند.

جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا در واکنش به این خبر ابراز امیدواری کرده که سنا با در الویت قرار دادن بررسی نامزدهای کابینه او به کاخ‌سفید کمک کند هر چه زودتر اقدامات خود برای مقابله با کرونا و رکود اقتصادی ناشی از آن را به دست بگیرد.

آقای بایدن پیش‌تر هم پیشنهاد کرده بود که در صورت آغاز جلسات دادرسی استیضاح در سنا، این مجلس دستور جلسات روزانه خود را به دو قسمت تقسیم کند و در یک بخش آن به بررسی صلاحیت نامزدهای کابینه و مناصب دولت جدید بپردازد و در نیم روز دیگر به جلسات محاکمه استیضاح مشغول شود.

آقای ترامپ اولین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا است که دو بار استیضاح شده است.

او متهم شده که در سخنرانی روز ۶ ژانویه در واشنگتن، هوادارانش را به یورش به ساختمان کنگره تشویق کرده است.

در آن روز، در پی اظهارات آقای ترامپ هواداران او به زور وارد کنگره شدند که در نتیجه نمایندگان مجبور شدند روند تایید نهایی نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری را معلق کنند و به پناهگاه بروند.

ساختمان کنگره تحت محاصره درآمد و در جریان این یورش ۵ نفر از جمله یک مامور پلیس جان خود را از دست دادند.

در پی این حادثه مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۳۲ رای مثبت در مقابل ۱۹۷ رای منفی به استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا رای داد.

استیضاح ترامپ چه کمکی به وحدت آمریکا می‌کند؟

امیر پیام – بی‌بی‌سی

چهار سال پیش در چنین روزهایی تحریریه بی‌بی‌سی در واشنگتن با هر توییت ترامپ به جنب و جوش می‌افتاد و برای بسیاری این که دونالد ترامپ در مقام رئیس جمهور آمریکا شخصا در توییتر می‌نویسد یک پدیده جدید بود.

حالا او از توییتر اخراج شده و تا چند روز دیگر ممکن است به علت محکومیت در استیضاح تا آخر عمر از کسب مناصب دولتی هم محروم شود.

روز گذشته رسانه‌های آمریکا خبر دادند که آقای ترامپ تلفنی از چهره‌های جمهوری‌خواه جویا شده که چند نفر از سناتورهای هم حزبی‌اش ممکن است در سنا به محکومیت او رای مثبت دهند.

دموکرات‌ها که ۵۰ کرسی سنا را در دست دارند، دست کم به همراهی ۱۷ سناتور جمهوری‌خواه نیاز دارند تا به حد نصاب دو سوم برای محکوم کردن آقای ترامپ برسند.

عددی که جادویی به نظر می‌رسد اما امروز، جمعه، شبکه سی‌ان‌ان خبر داد که از منابع خود در سنا و واشنگتن شنیده رایزنی‌های مفصلی در اردوی جمهوری‌خواهان به راه افتاده تا سناتورها و در راس آنها میچ مک‌کانل به سوی محکوم کردن دونالد ترامپ ترغیب شود.

این شبکه می‌گوید میچ مک‌کانل در محافل غیرعلنی ابراز تمایل کرده که با محکوم شدن آقای ترامپ در این استیضاح، زمینه برای حذف همیشگی او از حزب جمهوری‌خواه فراهم شود.

حذفی که ممکن است آقای مک‌کانل برای واقعیت بخشیدن به آن بتواند ۱۶ سناتور دیگر را همراه خود کند، اما متقاعد کردن ۷۴ میلیون آمریکایی که «سینه چاک و با صدای بلند» به دونالد ترامپ رای دادند آن هم در کوتاه مدت، تقریبا محال است.

در حقیقت هراس از عصبانی کردن بیشتر حامیان آقای ترامپ و شوراندن گروه‌های افراطی و شبه‌نظامی هوادار او، دغدغه مشترک جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها است و همزمان در تضاد با شعار وحدت‌طلبی جو بایدن است.

با وجود این، هم جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌ها معتقدند اگر حمله خونین روز ششم ژانویه به کنگره ریشه‌یابی و با آمران و مسببان آن برخورد نشود، تبعات آن برای دموکراسی آمریکایی بسیار وخیم‌تر خواهد بود. حامیان این رویکرد، معتقدند که تنها از این طریق است که وحدت و التیام کشور ممکن است.

اما مشکل اینجاست که در فضای بی‌اعتمادی و خصمانه‌ای که هر طرف اخبار و اطلاعات را فقط از مجاری خود دریافت می‌کند و تنها بر «ادراک و تفسیر انتخابی» خود اصرار دارد، چه طور رای دادگاهی که دموکرات‌ها مقدمات آن را فراهم کرده‌اند «وحدت‌بخش» ارزیابی خواهد شد.

یک خطر بزرگتر این است که حتی با محکومیت آقای ترامپ در سنا، ممکن است «قداست» او در میان هوادارانش بیشتر شود و او با اشاره یک انگشت انشقاقی در حزب جمهوری‌خواه پدید آورد که این حزب در دو قرن گذشته هرگز به خود ندیده است. در چنین حالتی علاوه بر سه حزبی شدن نظام آمریکا، افراطی‌تر شدن تحرکات گروه‌های شبه‌نظامی راست‌گرا هم کاملا قابل پیش‌بینی است. تحرکاتی که از هم اکنون بسیاری را نگران این واقعیت کرده که: «از میان مهاجمان روز ششم ژانویه به کنگره دیر یا زود یک تیموتی مک‌وی دیگر متولد خواهد شد».

توضیح: تیموتی مک‌وی یک جوان متولد ایالت نیویورک بود که در سال ۱۹۹۵ با بمب‌گذاری در یک ساختمان دولتی در اوکلاهاما سیتی، ۱۶۸ نفر را کشت و ۶۸۰ نفر دیگر را مجروح کرد. بمب‌گذاری اوکلاهاما تا پیش از حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱، بزرگترین حمله تروریستی شکل گرفته در داخل خاک آمریکا بود و همچنان بزرگترین واقعه تروریسم داخلی در این کشور محسوب می‌شود. تیموتی مک وی که در سال ۲۰۰۱ اعدام شد علت این بمب‌گذاری را نبرد با دولت فدرال دانسته بود و امیدوار بود این بمب‌گذاری جرقه یک قیام داخلی علیه دولت آمریکا را رقم بزند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196971
Visit Today : 691
Visit Yesterday : 840