اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) می‌گوید در صورت حفظ نقش رهبری نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد)، سوریه را ترک خواهد کرد. یک مقام حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) روز پنجشنبه اعلام کرد که این گروه شبه نظامی در صورتی که نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) متحد با آمریکا نقش مهمی در رهبری مشترک این منطقه داشته باشند، موافقت خواهد کرد که از شمال شرقی سوریه خارج شود. به گزارش خبرگزاری رویترز، مقام مذکور که در دفتر سیاسی پ.ک.ک در شمال عراق مستقر است، گفت: “هر ابتکاری که منجر به اداره شمال شرقی سوریه تحت کنترل قسد یا با نقش قابل توجه آنها در رهبری مشترک شود، ما را به توافق برای ترک این منطقه سوق خواهد داد.”

پ.ک.ک پیشتر منکر حضور خود در شمال شرق سوریه بود. این گروه توسط ترکیه، ایالات متحده و اروپا یک گروه تروریستی محسوب می‌شود. پ.ک.ک  به مدت ۴۰ سال علیه دولت ترکیه به شورش جدایی‌طلبانه پرداخته است که در جریان آن بیش از ۴۰ هزار نفر در این درگیری کشته شده‌اند.

پس از برکناری رئیس جمهور بشار اسد در ماه گذشته، آنکارا تهدید کرده است که شبه‌نظامیان کرد سوری موسوم به «یگان‌های مدافع خلق» (YPG) را که بخشی از نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) است، سرکوب خواهد کرد. آنکارا «یگان‌های مدافع خلق» را شاخه‌ای از پ.ک.ک می‌داند.

آنکارا گفته است که قسد باید منحل شود و همه اعضای ارشد پ.ک.ک از سوریه اخراج شوند در غیر این صورت حمله خواهد کرد. تهدید ترکیه منجر به مذاکراتی در مورد آینده نیروهای دموکراتیک سوریه شده است.

آمریکا قسد را متحد اصلی خود در مبارزه با «دولت اسلامی» در سوریه می‌داند  و خواستار “گذار مدیریت شده” برای متحدان کرد خود در سوریه پسااسد است. مظلوم عبدی، فرمانده قسد گفته است که در صورت موافقت ترکیه با آتش‌بس، اعضای پ.ک.ک ، سوریه را ترک خواهند کرد.

این مقام پ.ک.ک در بیانیه‌ای کتبی اعلام کرد که اگر این گروه سوریه را ترک کند، همچنان از دور نظارت خواهد کرد و در صورت لزوم علیه نیروهای ترکیه یا اقدامات آنها وارد عمل خواهد شد.

این مقام با اشاره به موعد تحلیف رئیس جمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، در روز دوشنبه ۲۰ ژانویه گفت: «آینده سوریه پس از بیستم این ماه و پس از آنکه ترامپ قدرت را در دست گرفت، مشخص خواهد شد.»

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196266
Visit Today : 826
Visit Yesterday : 718