اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

در راستای تلاش‌ها برای عادی شدن روابط هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با امریکا، وزرای امور خارجه فرانسه و آلمان نیز با انتشار یادداشتی مشترک در روزنامه‌ی واشنگتن پست، ابراز امیدواری کرده‌اند که با روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا، این کشورها بتوانند رویکردی مشترک در قبال ایران و توافق هسته‌ای اتخاذ کنند.هایکو ماس و ژان ایو لودریان وزرای امور خارجه آلمان و فرانسه در بخشی از یک یادداشت درباره سیاست‌های آتی کشورهای اروپایی درباره مسائل مختلف از جمله توافق هسته‌ای ایران با وجود روی کار آمدن دولت جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱، یادآور شده‌اند که این کشورها به عنوان اروپایی‌ها می‌خواهند به رویکردی مشترک برای اطمینان حاصل کردن از ماهیت منحصرا صلح‌آمیز برنامه هسته ای ایران ملحق شوند.
این دو کشور در این یادداشت مشترک تصریح کرده‌اند که با بازگشت امریکا به توافق هسته‌ای با ایران، امکان نظارت بر چالش‌هایی که برای امنیت اروپا، امریکا و منطقه توسط ایران ایجاد شده، فراهم خواهد شد.
به گفته‌ی بسیاری از تحلیل‌گران، به نظر می‌رسد نگرانی‌های اروپا از عدم حضور امریکا در برجام که امکان تعامل عادی اقتصادی با ایران را از ایران و کشورهای طرف معامله با ایران سلب کرده و به نادیده گرفتن تعهدات برجامی توسط جمهوری اسلامی ایران منجر شده است، می‌تواند عامل تعیین‌کننده‌ای باشد که اروپا بتواند امریکا را به بازگشت به برجام و همچنین لغو تحریم‌های گسترده علیه جمهوری اسلامی ترغیب کند و در نهایت امنیت منطقه را برای حضور اروپا و امریکا در منطقه تامین کند.
جمهوری اسلامی بارها هشدار داده است که تعامل با دیگر کشورها و همچنین گفتگو در مورد سایر موارد مورد مناقشه ایران و اروپا و امریکا، تنها در صورت بازگشت به برجام امکان‌پذیر است و در صورتی که امریکا یا هر کشور ثالث دیگری بخواهد در خصوص دیگر چالش‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه،‌ من‌جمله چالش تسلیحاتی و موشکی جمهوری اسلامی ایران با این کشور گفتگو کند، در قالب یک گفتمان و مذاکره‌ی جدید امکان‌پذیر است، نه لغو یا تغییر برجام که ترامپ بر آن تاکید داشت.
اروپا به موازات ایران در تلاش است تا با ترغیب امریکا به بازگشت به برجام علاوه بر آنکه امکان نظارت بر فعالیت ّای جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد، در عین حال از موقعیت اقتصادی خود در بازار ایران که تنها در صورت عادی سازی روابط با ایران شدنی است،‌ بهره جویند.
به گفته‌ی برخی از تحلیل‌گران، شرایط اقتصادی اخیر در اروپا و بحرانی اقتصادی دامن‌گیری که به واسطه‌ی کرونا گریبان‌گیر بسیاری از کشورهای اروپایی شده است برگ برنده‌ای در اختیار ایران است که از فرصت اقتصادی پیش‌آمده که اروپا را با چالش جدی اقتصادی مواجه کرده، به نفع برقراری روابط اقتصادی با اروپا و به نفع خود بهره‌برداری کند.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196581
Visit Today : 301
Visit Yesterday : 840