اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

اقدام ایران در راه اندازی مجدد غنی سازی بیست درصدی ، ‌ واکنش‌های متعددی را نیز در پی داشته است. آژانس انرژی اتمی در واکنش به اقدام ایران برای آغاز غنی سازی بیست درصدی، با انتشار بیانیه‌ای آغاز غنی‌سازی بیست درصدی توسط ایران را به اطلاع اعضا رسانده است. ، آژانس تایید کرده که ایران فرآیند تولید اورانیوم غنی سازی شده با خلوص بیست درصد را در سایت فردو و با استفاده از شش آبشار جدید سانتریفیوژ برای غنی سازی بیست درصدی ذخایر اورانیوم‌‌ از پیش غنی شده در غلظت ۴.۱ درصدی آغاز کرده است.
همچنین یکی از سخنگویان آژانس گفته است مدیرکل آژانس در صدد است اعضای شورای حکام آژانس را در جریان جدیدترین تحولات غنی‌سازی جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.
پیتر استانو، سخنگوی کمیسیون روابط خارجی اتحادیه اروپا نیزدر اولین واکنش به اقدام ایران در خصوص آغاز غنی‌سازی بیست درصدی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به میزان قابل توجهی از تعهدات برجامی خود فاصله گرفته است نسبت به این اقدام ایران هشدار داده است وی افزود که آژانس بین المللی انرژی اتمی تا این لحظه اجرایی شدن این اعلان ایرانی را تایید نکرده است و ارزیابی اتحادیه اروپا از برنامه هسته ای ایران مبتنی بر اقداماتی است که اتخاذ می کند نه اعلام برنامه ها.
.وزارت خارجه آمریکا نیر در بیانیه ای گفت که اقدام ایران در افزایش سطح غنی سازی اورانیوم در فردو به بیست درصد، تلاشی برای باج گیری هسته ای می باشد. یک سخنگوی وزارت خارجه امریکا در گفتگویی ضمن تاکید بر این که آمریکا و جامعه بین المللی به نگریستن به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی جهت ابلاغ واقعیت های روی زمین ادامه خواهند داد گفت که برنامه غنی سازی ایران از جمله در سایت فردو در اصل به طور پنهانی توسعه یافته و تهران آرشیو بزرگی از سوابق برنامه پیشین تسلیحات هسته ای را به همراه شمار زیادی از کارمندان اصلی که آن برنامه را رهبری کردند، نگه داشته است.وی تاکید کرد که اطمینان داردند آژانس بین المللی انرژی اتمی هر گونه فعالیت هسته ای جدید ایران را زیر نظر خواهد گرفت و آن را گزارش خواهد داد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه در واکنش به تصمیم ایران برای افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۲۰ درصد گفت که این تصمیم نشان دهنده هدف ایران برای تولید سلاح‌های هسته‌ای است و اسرائیل چنین اجازه‌ای را به آن‌ها نخواهد داد.
آقای نتانیاهو تأکید کرد تصمیم ایران برای آغاز دوباره غنی سازی اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد را فقط می‌توان در راستای توسعه برنامه هسته‌ای نظامی ارزیابی کرد.
در همین حال بنی گنتس،‌ وزیر دفاع اسرائیل، گفت همزمان با تغییر دولت در آمریکا ممکن است در جبهه تقابل اسرائیل با ایران «حوادثی» رخ دهد.
گنتس افزود: «نمی‌دانم اوضاع متشنج می‌شود یا نه. تشنج در وضعیت تابعی است از آنچه در این حوادث رخ خواهد داد. من باید اضافه کنم که ارتش و بقیه نیروهای امنیتی اسرائیل در حالت آماده‌باش هستند و به خوبی از آن‌چه در این جبهه اتفاق می‌افتد آگاهند.»
این مقام اسرائیل بدون اشاره به جزییات حوادثی که آن را محتمل می‌داند، شرایط فعلی را به دلیل تغییر در دولت آمریکا «حساس» خواند.
چالش ایران و غرب بر سر این موضوع ادامه دارد و ایران مایل است با روی کار امدن جو بایدن از فضای تعاملی جدید برای رفع تحریمها استفاده کند .ارو پا هم منتظر است که بعد از به دست گرفتن قدرت توسط بایدن با هماهنگی بیشتری برنامه اتمی ایران را به سمت محدود سازی درون توافق برجام بکشانند .

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196859
Visit Today : 579
Visit Yesterday : 840