اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

بی بی سی: روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داده است که آمریکا به زودی سکوهای سیستم دفاع موشکی “گنبد آهنین” اسرائیل را در تعدادی از پایگاه‌های خود در کشورهای حاشیه خلیج فارس مستقر می‌کند. به نوشته هاآرتص مقام‌های اسرائیلی به دلیل حساسیت موضوع برای آمریکایی‌ها، نگفته‌اند که این سیستم در چه کشورهایی نصب خواهد شد اما گفته‌اند که اسرائیل پشت درهای بسته موافقت کرده که سکوهای گنبد آهنین را برای دفاع آمریکایی‌ها در برابر حملات احتمالی “ایران و گروه‌های وابسته‌اش” در اختیار ایالات متحده قرار داده است.

این روزنامه به نقل از منابع امنیتی اسرائیل نوشت که آمریکا تایید مقام‌های ارشد اسرائیلی را برای شروع استقرار گنبد آهنین در بعضی از پایگاه‌های خود از جمله در خاورمیانه، اروپا و خاور دور دریافت کرده است.

سازمان دفاع موشکی اسرائیل وابسته به وزارت دفاع، حدود سه هفته پیش دومین سکوی دفاع موشکی گنبد آهنین را تحویل وزارت دفاع آمریکا داد.

دو کشور در ماه اوت سال ۲۰۱۹ قرارداد تحویل دو واحد از این سیستم پدافند موشکی را امضا کرده بودند که ساخت شرکت “سیستم‌های دفاعی پیشرفته رافائل” اسرائیل است.

بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، در مراسم تحویل دومین سکوی گنبد آهنین به آمریکا گفت: “اطمینان دارم که این سیستم برای دفاع از سربازان آمریکایی در برابر موشک‌های بالستیک و تهدیدهای هوایی به ارتش ایالات متحده کمک خواهد کرد.”

راه‌اندازی خط تولید در آمریکا

هاآرتص گزارش داده است که شرکت رافائل با مشارکت شرکت فناوری‌های ریتیون، از بزرگ‌ترین شرکت‌های سازنده تجهیزات نظامی در آمریکا، خط تولید سکوهای سیستم دفاع موشکی گنبد آهنین را در آمریکا راه‌اندازی خواهد کرد.

سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین از شناخته‌شده‌ترین تجهیزات دفاعی اسرائیل است که نسل اول آن در سال ۲۰۱۱ راه‌اندازی شد و قادر است موشک‌ها را ردگیری و با شلیک راکت‌های رهگیر آنها را قبل از اصابت به هدف منهدم کند.

این سیستم که هاآرتص آن را “یکی از گوهرهای صنایع تسلیحاتی اسرائیل” توصیف کرده آسمان شهرهای اسرائیل را در برابر حملات موشکی و راکتی محافظت می‌کند.

مقام‌های اسرائیلی به هاارتص گفته‌اند که علاوه بر کشورهای حاشیه خلیج فارس، انتظار می‌رود این سیستم به دلیل نگرانی‌ آمریکا از جانب روسیه، در شرق اروپا هم مستقر شود.

سال ۲۰۱۸ یک روزنامه سعودی گزارش داده بود که ریاض با وساطت واشنگتن قرارداد خرید یک سکوی گنبد آهنین را با اسرائیل امضا کرده است، اما وزارت دفاع اسرائیل بلافاصله این گزارش را تکذیب کرد.

مقام‌های اسرائیلی به هاآرتص گفته‌اند که بعد از حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان در سپتامبر ۲۰۱۹ عربستان و کشورهای دیگر منطقه درخواست‌ها برای خرید سکوهای گنبد آهنین با هدف دفاع در برابر “تهدیدهای ایران” را افزایش دادند.

اسرائیل می‌گوید فروش این سیستم دفاع موشکی بخشی از قراردادهای اخیر عادی‌سازی روابط با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نیست.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196983
Visit Today : 703
Visit Yesterday : 840